Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er et Screenshot?

Et screenshot er et billede, der viser det aktuelle visuelle tilstand af en computerskærm. Screenshots kan tages af hele skærmen, eller af en enkelt vindue eller et bestemt område på skærmen. Screenshots kan bruges til at vise andre mennesker, hvad der vises på din skærm, eller til at gemme et billede af skærmen til fremtidig reference.

Læsetid: 2 minutter

Screenshot definition

Et screenshot er et billede af en computerskærm. Screenshots kan tages af hele skærmen, eller af en enkelt vindue eller et bestemt område. De fleste computere har en tast eller en kombination af tastaturets print screen-tast og funktionstasterne, der kan tage en screenshot. Nogle operativsystemer har også screenshotsprogrammer.

Screenshots er nyttige til at vise andre, hvordan et program eller en hjemmeside ser ud, eller til at vise et problem, man støder på. De kan også bruges til at vise frem smukke eller sjove ting, man finder på internettet.

Man kan gemme screenshots som almindelige billeder i forskellige formater, f.eks. JPEG eller PNG.

Hvordan bruges et Screenshot?

Et screenshot (skærmbillede på dansk) er et billede af det, der vises på en computerskærm. Screenshots kan tages af hele skærmen eller af et enkelt vindue eller et bestemt område på skærmen.

Screenshots kan tages på mange forskellige måder. På Windows-computere kan man for eksempel trykke på Print Screen-knappen (PrtScn) på tastaturet. Dette vil tage et billede af hele skærmen. Hvis man kun vil have et billede af et bestemt vindue eller et bestemt område af skærmen, kan man bruge Snipping Tool-programmet, som er inkluderet i Windows.

På Mac-computere kan man tage et billede af hele skærmen ved at trykke på fn-knappen, kommandoknappen (⌘) og Shift-knappen og samtidig trykke på 3. For at tage et billede af et bestemt vindue eller et bestemt område af skærmen, skal man trykke på fn-knappen, kommandoknappen (⌘) og Shift-knappen og samtidig trykke på 4. Når man har trykket på 4, vil der dukke en krydsede pile op på skærmen. Man kan derefter bruge piletasterne til at flytte krydset hen over det område, man vil have et billede af. For at tage billedet skal man så trykke på enter/return-knappen.

Der findes også mange forskellige programmer og apps, der kan bruges til at tage screenshots. Nogle af disse er f.eks. Snagit og LightShot.

Hvorfor er Screenshots vigtige?

Screenshot er vigtigt fordi det giver brugerne mulighed for at fange øjeblikkelige billeder af det, de ser på deres skærm. Dette kan være nyttigt i forskellige situationer, f.eks. Hvis brugerne vil have et billede af en fejl, de støder på, eller hvis de finder et interessant websted og vil dele det med andre.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.