Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er Voice Search?

Voice search er en teknologi, der gør det muligt for brugere at søge efter information ved hjælp af deres stemme. Voice search kan bruges til at søge efter information på internettet, i en database eller i en elektronisk enhed som en computer eller smartphone. Voice search teknologien gør det muligt for brugere at søge efter information hurtigere og mere effektivt.

Læsetid: 2 minutter

Voice Search definition

Voice search er en funktion, der gør det muligt for brugere at søge efter information ved hjælp af deres stemme. Dette kan gøres ved hjælp af en mikrofon, der er forbundet til en computer eller en mobilenhed. Voice search giver brugerne mulighed for at søge efter information på en mere natulig måde, hvilket gør det til en populær funktion for mange brugere. Voice search kan også bruges til at styre forskellige enheder, såsom tv’er og hjemmeautomatisering.

Hvordan bruges Voice Search?

Voice search er en funktion, der gør det muligt at søge efter information ved hjælp af stemmeaktiverede kommandoer. Voice search er især nyttig, når man har brug for at søge efter information hurtigt, f.eks. når man kører bil eller løber.

Voice search fungerer ved hjælp af en stemmegenkendelsesteknologi, der kan genkende de fleste almindelige danske udtale. For at bruge voice search skal du først downloade en app til din smartphone eller tablet, der understøtter teknologien. Når du åbner appen, skal du først give den tilladelse til at bruge din mikrofon. Derefter kan du begynde at søge efter information ved at sige et søgeord eller en sætning.

Voice search er især nyttig til at finde information om lokale virksomheder og attraktioner, da appen kan bruge din aktuelle placering til at give bedre søgeresultater. Voice search kan også bruges til at finde vej, få vejrudsigter eller søge efter nyheder.

Hvorfor er Voice Search vigtigt?

Voice search er blevet en mere og mere populær måde at søge på nettet på, og det er ikke uden grund. Voice search har mange fordele i forhold til traditionel tekstsøgning. For det første er det meget hurtigere at søge ved hjælp af stemmen. Når vi taler, kan vi sige flere ord på samme tid, end når vi skriver. Det betyder, at vi kan søge på flere ting på én gang, og dermed finde det, vi leder efter, meget hurtigere. For det andet er det meget mere convenient at bruge stemmen, fordi vi ikke behøver at bruge vores hænder. Det betyder, at vi kan søge, selv når vi er i gang med andre ting, f.eks. når vi kører bil eller ligger i sengen. For det tredje giver voice search os mulighed for at søge på nettet på en mere natural måde, der ligner den måde, vi taler til hinanden i det virkelige liv. Det gør det mere intuitivt og nemmere at finde de ting, vi leder efter. Derfor er voice search en vigtig funktion, der gør det lettere og hurtigere for os at finde det, vi leder efter på nettet.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.