Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er Web design?

Web design dækker over alle de elementer, der tilsammen udgør et websted. Det omfatter bl.a. layout, farver, typografi, billeder, videoer, tekst og navigation.
Webstedets layout er dens overordnede struktur og indholdsopdeling. Farverne på et websted spiller en vigtig rolle for dens visuelle identitet og kan påvirke dets stemning og budskab. Typografi er valget af skrifttype(r) og -størrelse(r), der anvendes på et websted. Billeder og videoer kan bruges til at understøtte og forstærke webstedets indhold og budskab. Teksten på et websted skal være klart og læseligt, og navigationen skal være enkel og brugervenlig.

Læsetid: 1 minut

Web design definition

Web design handler om at skabe brugervenlige, attraktive og funktionelle hjemmesider. Dette omfatter bl.a. layout, farver, tekst, billeder, videoer, navigation og meget mere. Alt dette skal sammenkædes på en sådan måde, at brugerne får den bedst mulige oplevelse, når de besøger hjemmesiden.

Derudover er det også vigtigt, at hjemmesiden er responsive, dvs. at den kan tilpasses forskellige skærmstørrelser, så den altid ser godt ud og er nem at bruge.

Web designere bruger typisk en række forskellige værktøjer til at skabe hjemmesider, herunder tekstredigering, billededitering, webprogrammering og meget mere.

Hvordan bruges Web design?

Web design bruges til at lave hjemmesider. Man bruger forskellige programmer til at lave hjemmesider, f.eks. Adobe Photoshop til at lave billeder og Adobe Dreamweaver til at lave selve hjemmesiden.

Man kan også bruge Web design til at lave websider, der er interaktive og bruger animation og lyd.

Web design kan også bruges til at lave hjemmesider, der er tilgængelige for folk med nedsatte sanser, f.eks. blinde og døve.

Hvorfor er Web design vigtigt?

Web design handler om at skabe brugervenlige hjemmesider, der er lette at navigere og flotte at se på. Det er vigtigt, fordi en god hjemmeside er med til at give et positivt indtryk af virksomheden. Det kan også være med til at få flere kunder til at købe hos virksomheden.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.